Okosító torna

Varga Marianna mozgásfejlesztő 

Mariann kisebb

Pedagógusként és anyaként is mindig az vezetett és vezet a mai napig, hogy segítsek azoknak a gyerekeknek, akiknek a fejlődése nem átlagos. Így jutottam el a Sindelar terápiához, grafológiához, kineziológiához és végül a mozgásfejlesztéshez..

Minden gyermek mozgás közben változik, fejlődik, nemcsak mozgásában, hanem mindenben, ami eddig nehezen ment számára. Mindezt úgy teszi, hogy játszik. Minden nap egyre jobban teljesít, egyre bátrabb, ügyesebb lesz, jobban olvas, számol, ír, figyelme tartósabbá válik, önbizalma növekszik. A mozgásfejlesztés végére egyre boldogabb, kiegyensúlyozottabb gyermek lesz belőle. Szeretnéd, hogy gyermeked is változzon miközben játszik, keress meg bennünket!

 Foglalkozások: 

Alapozó torna kiscsoportban ( 4-5 fő )  hetente 2* 90 percben ( 5 éves kortól ) 

  • Mozgásvizsgálat ( 5 éves kortól )
  • Alapozó mozgásfejlesztés ( 5 éves kortól kiscsoportban )
  • Komplex mozgásfejlesztés ( 4 éves kortól ) egyénileg 

Szülői Referencia 

Szeptember végén kezdtük a mozgásfejlesztést, azért, mert Boti felnőttekkel nem igazán kommunikált (szelektív mutizmus) a családtagokon kívül. (pl. óvó nénik, akiket egyébként imád, és nagyon szeret oviba járni),. Kb. 2 hónap elteltével sosem látott dühkitörésekkel reagált a "konfliktus" helyzetekre. (A konfliktusok a mindennapi dolgok voltak, játék, alvásidő.... tehát semmi extra) Sokáig ezek a dühkitörések is visszafojtottak voltak, sikított, ökölbe szorította a kezét, de nem igzaán adta ki magából a mérgét. Mindig arra biztattuk, hogy ordítsa ki magából a dühét. Amikor megtette, nagyjából ezek a kitörések meg is szűntek. Kb. 3 hét volt. 
Azóta kedves Boti van. Nem volt rá jellemző, hogy nagyon ölelkezős, bújós, puszilkodós kisfiú lenne, ez sokat változott, most már nem csak én tudom dédelgetni, nyitott a többi családtag felé is (pl. nagyszülők).
Kb. 3 és fél hónap elteltével ( téli szünet után) jött a fordulat, amikor azt a visszajelzést kaptuk az óvodából, hogy rá sem ismernek Botira, csacsog, mesél az óvó néniknek. Közben voltunk síelni, nagy sikerélménye volt- szerintem ez is közrejátszott - síversenyt nyert, és két hétig vitte magával az érmét. ( idegen síoktatóval 1-2 szót beszélt )
 
A legutóbbi kontrollon kettesben hagytam Mariannal, és amikor érte mentem, Mariann mindent tudott a téli szünetben történtekről- Boti elmesélte neki!!!!
B.Éva
Boti anyukája

 

 

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház