Hogyan is találtunk rá Mariannra?

Hogyan is találtunk rá Mariannra? És mit kaptunk tőle?

Lilla oxigénhiányos állapotban született. 1,5 éves koráig havi rendszereséggel jártunk fejlődésneurológiai kontroll vizsgálatokra, ahol megállapították, hogy várhatóan nem lesz probléma a fejlődésével, de iskolakezdés előtt még mindenképpen érdemes felkeresni egy mozgásfejlesztő pedagógust.

Markánsan látható jelei nem voltak számunkra, hogy fejlesztést igényelne, de mégis bátortalanabb és ügyetlenebb volt a többi hasonló korú gyerekhez képest (játszótéren, biciklizni később tanult meg).

A fejlesztőtornát már az óvodában elkezdtük, de 2 éves periódust javasoltak a fejlesztés teljes sikeréhez, így az iskolakezdésnél új szakembert kellett keresnünk.

Egy iskolai plakát alapján hívtam fel Mariannt, aki engem már az első beszélgetésnél megnyert magának barátságos személyiségével, nyitott hozzáállásával és persze nem utolsó sorban szakmai hozzáértésével.

Ezután következett az első találkozás Lillával. A felmérés után nem volt kétségem, hogy Mariann megtalálta vele a hangot és izgalmas közös munka következik. Ehhez már csak a mi kitartásunk kellett, hogy akkor se adjuk fel és engedjünk az ellenállásának, amikor egy nehéz iskolai nap után határozott tiltakozással indultunk a tornára. Az ellenállás mindig csak a tetőtéri kis terem bejárati ajtajáig tartott. Amint Mariannt meglátta, minden ellenállása elillant és a kemény munka móka-kacagássá vált számára.

A közös munka folyamán hétről hétre látszódott a fejlődés, ami nagy hatással volt Lilla kitartására, önbizalmára is. Az írásképe napról napra szebb lett, ügyességi játékokban és mozgásban utolérte társait.

8 hónap után a "záró vizsga" sikeres volt. Lilla óriási sikerélménnyel, mi (a szülők) még nagyobb megnyugvással, de egyben egy kicsit fájó szívvel zártuk a fejlesztést. Lilla azóta is rendszeresen emlegeti Mariannt, sőt kicsit hiányolja is a tornákat. Én azóta is bármikor bizalommal fordulhatok hozzá kérdéseimmel.

Tags:

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház