Meseterápia

Nezval Eszter3

Nezvál Eszter – meseterapeuta, mediátor

06 70 637 5495

Kiskorom óta nagyon szeretem a meséket.

Harmadik gyermekem megszületése után kezdtem érezni, nekem dolgom van a  mesékkel.

Nemcsak olvasom, hallgatom őket, hanem tovább  élnek bennem. 

Elkezdtem meséket írni, egyedi, személyre szóló történeteket. Tanultam  pszichológiát, pedagógiát, megoldásfókuszú mediációt.

Évek óta   kutatom és tanulom a magyar őshagyományt, más népek természettel és önmagukkal való harmóniáját, a mesékkel való kapcsolatukat. Ezek segítik, egészítik ki a mesék  általi  prevenciót, gyógyítást. Öt évvel ezelőtt találkoztam a meseterápiával. Azonnal elvarázsolt.

 Azóta dolgozom a mesékkel, és dolgoznak a mesék velem.

 Azt tapasztalom, hogy nincs különbség a életünkben felmerülő nehézségekben. Egy egészen aprónak tűnő is megállíthat minket, és nem tudjuk, merre tovább. Van, aki munkahely váltáshoz gyűjtött erőt nálunk, és régóta vágyott baba is fogant meg már a mesék által.

Jelenleg több településen vezetek gyermek és felnőtt csoportokat.

Budapesten egyéni konzultációt tartok. Önismereti, alkotó-fejlesztő meseterápiás munkámba beépítem a néphagyományt, a foglalkozásokat mediációs technikákkal ötvözöm. Így tud megteremtődni az a védő, támogató, vidám közeg, mely a mesékből táplálkozik, és átáramlik rajtam keresztül. 

Hiszem, hogy a mese varázserejű. Életünkben világító fáklya, útmutató jelzőtábla, mely nem hagyja, hogy eltévelyedve bolyongjunk a világban, s rá ne találjunk a sötétből kivezető ösvényre.

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház