Okosító torna - Alapozó torna

Varga Marianna mozgásfejlesztő 

Mariann kisebb

Miért jó a mozgás? Minden gyermek mozgás közben változik, fejlődik, nemcsak mozgásában, hanem mindenben, ami eddig nehezen ment számára. Miközben játszik, minden nap egyre jobban teljesít, egyre bátrabb, ügyesebb lesz, jobban olvas, számol, ír, figyelme tartósabbá válik, önbizalma növekszik. A mozgásfejlesztés végére boldogabb, kiegyensúlyozottabb, önmagára találó gyermek válik belőle. 

 Foglalkozások: 

Alapozó torna kiscsoportban ( 4-5 fő )  hetente 2* 60 percben ( 5 éves kortól ) 

  • Mozgásvizsgálat ( 5 éves kortól )
  • Alapozó mozgásfejlesztés ( 5 éves kortól kiscsoportban )
  • Komplex mozgásfejlesztés ( 4 éves kortól ) egyénileg 

 

 

Szülői Referencia 

Szeptember végén kezdtük a mozgásfejlesztést, azért, mert Boti felnőttekkel nem igazán kommunikált (szelektív mutizmus) a családtagokon kívül. (pl. óvó nénik, akiket egyébként imád, és nagyon szeret oviba járni),. Kb. 2 hónap elteltével sosem látott dühkitörésekkel reagált a "konfliktus" helyzetekre. (A konfliktusok a mindennapi dolgok voltak, játék, alvásidő.... tehát semmi extra) Sokáig ezek a dühkitörések is visszafojtottak voltak, sikított, ökölbe szorította a kezét, de nem igzaán adta ki magából a mérgét. Mindig arra biztattuk, hogy ordítsa ki magából a dühét. Amikor megtette, nagyjából ezek a kitörések meg is szűntek. Kb. 3 hét volt. 
Azóta kedves Boti van. Nem volt rá jellemző, hogy nagyon ölelkezős, bújós, puszilkodós kisfiú lenne, ez sokat változott, most már nem csak én tudom dédelgetni, nyitott a többi családtag felé is (pl. nagyszülők).
Kb. 3 és fél hónap elteltével ( téli szünet után) jött a fordulat, amikor azt a visszajelzést kaptuk az óvodából, hogy rá sem ismernek Botira, csacsog, mesél az óvó néniknek. Közben voltunk síelni, nagy sikerélménye volt- szerintem ez is közrejátszott - síversenyt nyert, és két hétig vitte magával az érmét. ( idegen síoktatóval 1-2 szót beszélt )
 
A legutóbbi kontrollon kettesben hagytam Mariannal, és amikor érte mentem, Mariann mindent tudott a téli szünetben történtekről- Boti elmesélte neki!!!!
B.Éva
 

Hogyan is találtunk rá Mariannra?

Hogyan is találtunk rá Mariannra? És mit kaptunk tőle?

Lilla oxigénhiányos állapotban született. 1,5 éves koráig havi rendszereséggel jártunk fejlődésneurológiai kontroll vizsgálatokra, ahol megállapították, hogy várhatóan nem lesz probléma a fejlődésével, de iskolakezdés előtt még mindenképpen érdemes felkeresni egy mozgásfejlesztő pedagógust.

Markánsan látható jelei nem voltak számunkra, hogy fejlesztést igényelne, de mégis bátortalanabb és ügyetlenebb volt a többi hasonló korú gyerekhez képest (játszótéren, biciklizni később tanult meg).

A fejlesztőtornát már az óvodában elkezdtük, de 2 éves periódust javasoltak a fejlesztés teljes sikeréhez, így az iskolakezdésnél új szakembert kellett keresnünk.

Egy iskolai plakát alapján hívtam fel Mariannt, aki engem már az első beszélgetésnél megnyert magának barátságos személyiségével, nyitott hozzáállásával és persze nem utolsó sorban szakmai hozzáértésével.

Ezután következett az első találkozás Lillával. A felmérés után nem volt kétségem, hogy Mariann megtalálta vele a hangot és izgalmas közös munka következik. Ehhez már csak a mi kitartásunk kellett, hogy akkor se adjuk fel és engedjünk az ellenállásának, amikor egy nehéz iskolai nap után határozott tiltakozással indultunk a tornára. Az ellenállás mindig csak a tetőtéri kis terem bejárati ajtajáig tartott. Amint Mariannt meglátta, minden ellenállása elillant és a kemény munka móka-kacagássá vált számára.

A közös munka folyamán hétről hétre látszódott a fejlődés, ami nagy hatással volt Lilla kitartására, önbizalmára is. Az írásképe napról napra szebb lett, ügyességi játékokban és mozgásban utolérte társait.

8 hónap után a "záró vizsga" sikeres volt. Lilla óriási sikerélménnyel, mi (a szülők) még nagyobb megnyugvással, de egyben egy kicsit fájó szívvel zártuk a fejlesztést. Lilla azóta is rendszeresen emlegeti Mariannt, sőt kicsit hiányolja is a tornákat. Én azóta is bármikor bizalommal fordulhatok hozzá kérdéseimmel.

 
Szakmaiság

Varga Mariannát 2016 januárjától ismerem, mint pedagógust. Óvodánkban csoportos mozgásfejlesztést és egyéni fejlesztést tart a gyermekek számára.

Személyiségével és szakmaiságával gyorsan megszerettette magát a kollégák és a szülők körében is. Alapítványi Óvodaként fontosnak tartjuk, hogy intézményünkben megforduló valamennyi kolléga elnyerje a gyerekek és szülők bizalmát, valamint a kollégákkal együtt tudjon működni. Mariann személyében ilyen emberre leltünk. Határozottan, de kedvesen bánik a gyerekekkel, fejlesztő munkájának köszönhetően a szülők visszajelzése alapján a gyermekek fejlődése eredményes és hatékony. Szülők bizalommal fordulnak felé problémáikkal a fejlesztések alkalmával.

Mariann emberekkel való kommunikációja, emberismerete és a gyermekek fejlődésével kapcsolatos problémák azonnali felismerése pedagógiai tapasztalatát mutatják. A szülők számára adott segítő javaslatok, fejlesztési irányok Mariann biztos és kimagasló szakmaiságát bizonyítják és pozitív kisugárzását.

A Még töbBMEsét Óvoda fenntartójaként csak ajánlani tudom minden szülő és intézmény számára, mert Mariann személyiségével és tudásával a fejlődést segíti.

Budapest, 2017. május 23.

                                                                                                      Kerek Anna

                                                                                              Még töbBMEsét Alapítványi Óvoda

                                                                                                                   fenntartója

 

 

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház